Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Badminton festival

10 mei 2019 - 11 mei 2019

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei heeft Zeeland een wereld primeur. De lancering van een nieuwe vorm van badminton: buiten badminton.
In Middelburg wordt op deze 2 dagen clinics en toernooien georganiseerd door Badminton Nederland.
Meer informatie bij nieuws badminton festival.

Opgeven kan via: WWW.BADMINTONFESTIVAL.NL


Persbericht van Badminton Nederland

Nederland loopt wereldwijd voorop, 12 badmintonfestivals op de agenda           
Outdoor Badminton: officiële lancering in mei dit jaar

NIEUWEGEIN – In mei dit jaar is de officiële lancering van Outdoor Badminton als nieuwe variant op de traditionele badmintonsport. De BWF (Badminton World Federation) heeft Nederland als een van de pilotlanden aangewezen om de sport in de markt te zetten. Badminton Nederland heeft deze uitdaging onmiddellijk met beide handen aangegrepen. “De potentie is ongekend,” zegt Michel Bezuijen, voorzitter van Badminton Nederland.

“Los van het feit dat het een eer is dat we door de BWF als pilotland zijn aangewezen, is het ook logisch dat een sport zich ontwikkelt. Nieuwe producten ontstaan om nieuwe markten aan te boren. We kunnen deze innovatieve en inspirerende stap vergelijken met de ontwikkeling die volleybal een aantal jaren geleden heeft doorgemaakt,” zegt Bezuijen. “Het ligt in de lijn der verwachting dat er ook snel competities worden opgezet. Daar denken we nu al vanzelfsprekend over na. Outdoor Badminton leent zich daar voor. Al onze medewerkers en de vele actieve vrijwilligers binnen Badminton Nederland kijken op dat vlak al anticiperend vooruit op de komende maanden en jaren.”

Aanvulling

Bezuijen benadrukt dat Outdoor Badminton geen vervanging is voor de (traditionele) badmintonsport, die nog steeds in Nederland door meer dan 400.000 mensen wordt beoefend. “Het is een welkome aanvulling. Je kunt het allebei doen. De seizoenen sluiten op elkaar aan. Maar sportliefhebbers die die nog nooit aan ‘gewoon’ badminton hebben gedaan, kunnen er uiteraard ook voor kiezen om uitsluitend voor Outdoor Badminton te gaan.”

Om de weersinvloeden op de shuttle zo veel mogelijk te beperken is er een nieuwe shuttle ontwikkeld. “De technologische innovaties zijn ongekend. Ook zijn er aangepaste spelregels,” aldus Bezuijen.

Badminton Festivals

Nederlandse sportliefhebbers zullen dit jaar op 12 grote Badminton Festivals verspreid door het hele land kennis kunnen maken met deze nieuwe variant van badminton. De Badminton Festivals kunnen worden beschouwd als een waar feest: van het beoefenen van de nieuwe sport door deelname aan clinics en toernooien tot aan andere sportieve activiteiten, verantwoord eten en muziek. Het Badminton Festival is Powered by Decathlon.

Michel Bezuijen: “Ik ben er van overtuigd dat Outdoor Badminton een ongekende impuls voor de sport oplevert. Ook bieden we met Outdoor Badminton alle verenigingen in Nederland handvatten om een volle impuls te geven aan hun ledenwerving en -behoud.”  

De Aftrap in Middelburg!

Op 10 en 11 mei is het zover: de aftrap van Badminton Festivals begint in Middelburg! Op vrijdag 10 mei staan de badmintonclinics centraal, diverse basisscholen staan tussen 9:00 en 14:30 te badmintonnen op de Markt. Van 15:00u tot 18:00u worden er clincs georganiseerd waar kinderen zich individueel voor kunnen inschrijven. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.badmintonfestival.nl. Op zaterdag 11 mei wordt het eerste Outdoor Badminton Kampioenschap van Nederland georganiseerd! Koppels gaan hier de strijd aan om de eerste outdoor badminton kampioen van Nederland te worden.

Maar dit is niet alles! Haal wat lekkers en gezonds bij de foodtrucks, ga los op de springkussens of kom tussen 12:00 en 14:00 kijken naar een demonstratie van Team NL spelers en scoor snel een handtekening. Ondertussen draait de DJ swingende en zonnige beats, dit mag je niet missen!

Kijk voor meer info op: www.badmintonfestival.nl

INSCHRIJVEN maar wacht niet te lang. Want vol=vol.

Gegevens

Begin:
10 mei 2019
Einde:
11 mei 2019
Website:
WWW.BADMINTONFESTIVAL.NL