Jeugd

Jeugd houdt van bewegen en nieuwe uitdagingen.
Badminton is een snelle uitdagende sport die een goede coördinatie vereist tussen het zien van de shuttle en het raak slaan van deze shuttle.
Jeugdleden kunnen daarom bij onze vereniging terecht vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen de meeste kinderen de shuttle raken met hun racket.

Training

De jeugd krijgt training van een jeugdtrainer met diverse begeleiders. Training bestaat uit specifieke loopbewegingen, slagen training en wedstrijdvormpjes. Kom gerust een kijken of lekker een keertje meedoen. Om mee te doen moet je sportkleding en zaalschoenen (witte zool) meenemen. Een racket hebben wij wel voor je, deze mag je zolang gebruiken tot je lid wordt.

Training is voor de jeugd in de Reimerswaalhal van 18:45 – 20:15 uur.

Voor de jeugd zijn ook speciale evenementen zoals ouder-kind avond, clubkampioenschappen en een kamp.

Wedstrijden

Om de jeugd wedstrijden te laten spelen kunnen ze competitie spelen of meedoen op de GrandPrix toernooien. Zijn de jeugdleden wat ouder dan kunnen ze ook met andere toernooien meedoen.
De competitie loopt van medio september tot eind januari. De thuiswedstrijden zijn op zaterdagmorgen in de Reimerswaalhal.
GrandPrix toernooien zijn een Zeeuwse reeks van toernooien, waarbij per toernooi prijzen te behalen zijn. De vergaarde punten van alle toernooien worden opgeteld waardoor er een eind GrandPrix winnaar per categorie is, met natuulijk weer een mooie prijs.